Sæsonåbning 2024 på Museum Salling


Fur Museum

Den 23. marts åbner vi for første gang i år dørene til Fur Museum, hvor sæsonen for 2024 går i gang. Vi glæder os til at byde velkommen til både nye og velkendte oplevelser. Eftersom museet åbner til påsken, afholder vi fra den 23. marts en lille konkurrence, hvor gæsterne kan gå på jagt på museet og finde påskekyllingerne, der har gemt sig i udstillingerne.

Museets nye velkomstbygning fra 2022 står endnu engang klar til at tage imod alle vores gæster, og kan tilbyde en masse nye og spændende varer til både store og små. Derudover har vi fundet mikroskoperne frem, så man har mulighed for at nærstudere sine egne fossiler.

Det er også i den nye velkomstbygning, at vores gæster kan blive inspireret til at tage videre ud på øen og se nogle af de fantastiske steder Fur rummer. Via interaktive installationer og ”gode råd” fra museets eksperter bliver udvalgte steder på Furs natur og historie formidlet. Med App’en ”Porten til Fur” kan gæsterne tage en digital guide med rundt på øen og få endnu flere spændende oplevelser og viden med rundt i deres egen lomme.

Sæsonen byder samtidig på den nye særudstilling ”Fossilerne Fortæller”, som vi har skabt i samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus og Fossil- og Molermuseet på Mors. I udstillingen kan du komme helt tæt på de fineste eksemplarer af datidens insekter, som nu kan findes i moleret som ekstremt velbevarede fossiler, hvor man kan se hver eneste vingeribbe eller ben.

Vær opmærksom på at færgen til Fur er gratis fra d. 22/3 til og med d. 11/4.

 

Spøttrup Borg

Efter en lang vinter slår vi endelig dørene op til en ny sæson på Spøttrup Borg. Vi åbner den 23. marts og allerede fra den 25. marts afholder vi årets første aktivitet. På Spøttrup Borg foregår påsken nemlig i æggets tegn, så derfor kan vores gæster både prøve at farve æg, lave æg med silkepapir og tage på en sjov æggejagt på borgen og i haven.

Derudover kan man hele sæsonen gå på opdagelse på borgen og i urtehaven ved hjælp af opgavehæftet ”Udforsk Spøttrup Borg”, som indeholder forskellige sjove aktiviteter som: Farv dit eget våbenskjold, find 5 fejl, quiz mm. Gennem hele sæsonen vil vi løbende afholde spændende og hyggelige aktiviteter for hele familien, så husk at følge med på vores hjemmeside.

 

Skive Museum

Skive Museum har åbent hele året og byder på en masse spændende aktiviteter i løbet af 2024. I påsken kan børn gå på jagt efter påskeæg i vores udstillinger fra d. 23. marts til og med d. 1. april, og fra d. 25. marts klipper vi gækkebreve, hvor alle gæster er velkommen til at deltage. I den forbindelse kan man opleve museets spændende udstillinger. Det er ved at være sidste chance for at opleve Peter Callesens udstilling PÅ DYBT VAND, og du kan både se vores nyeste udstilling ”Forår” samt vores andre udstillinger.

Til sommer åbner vi en retrospektiv udstilling med værker af billedkunstner Bjarke Regn Svendsen, som er en fotorealistiske kunstner. Alt det oversete i verden omkring os giver Regn Svendsen en stædig opmærksomhed og plads på lærredet. Udstillingen opfordrer også dig som gæst til at gå ud og opleve din by Skive med Bjarke Regn Svendsens blik i en fotokonkurrence.

 

Glyngøre Kulturstation

På Glyngøre Kulturstation åbner vi for første gang dørene den 24. marts, hvor der er fernisering på den nye påske/forårsudstilling med den lokale kunstner Marianne Thomsen. Der vil være åben for udstillingen på udvalgte datoer i løbet af foråret, eftersom den nye sæson på Glyngøre Kulturstation først rigtig går i gang den 25. juni. Kig forbi Glyngøre Kulturstation i løbet af sæsonen, hvis du gerne vil blive klogere på fjorden, fiskeri, den lokale historie og ikke mindst Jonas Vingegaard.