Populær Callesen-udstilling forlænges på Skive Museum


Udstillingen, som kan opleves i Skive Museums to store ovenlyssale, har allerede været besøgt af flere end 5000 gæster siden åbningen i oktober. Mange skoleklasser har besøgt udstillingen, og mange skoleelever og studerende har arbejdet med at fremstille deres eget lille skulpturelle papirværk a la Callesen i museets billedskoleværksted.

Nu forlænges udstillingen til den 7. april.

Peter Callesen (f.1967), som nu er bosiddende på øen Mors i Limfjorden, er uddannet fra Goldsmiths College i London, Det Jyske Kunstakademi samt Aarhus Arkitektskole. De sidste 20 år har han arbejdet med papiret som sit primære materiale. Udstillingen ”På dybt vand” præsenterer en række kunstværker skabt i papir – fra små i A4-størrelse til monumentale værker på flere meter.

Callesens emnevalg er ofte eksistentialistisk; han arbejder med tilværelsens store temaer: Liv og død, identitet og selvværd, tvivl og tro.

Temaet for udstillingen er vand. Værkerne undersøger betydningen af at leve der, hvor land og vand mødes. Vandets dobbelte karakter som henholdsvis idyllisk smukt og faretruende uhyggeligt – livgivende og livsudslettende – er emnet for udstillingen. Danmark ligger kun ganske lidt over havniveau og er et af de lande, der risikerer at blive påvirket af stigende havvand pga. klimaforandringer. Callesen billedliggør denne trussel i sine installationer og skaber en indgang til at reflektere over de forandringer, vi oplever i naturen.

Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Ribe Kunstmuseum, Sophienholm og Skive Museum.

Udstillingen er støttet af: A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, Beckett-Fonden, 15. Juni Fonden, Arne V. Schleschs Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond, Knud Højgaards Fond og Statens Kunstfond.

Fotos: MUSEUM SALLING

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Museumsinspektør Mette Dyrberg
T: 99157196 / 21466451
E: mmdy@museumsalling.dk