Museum Salling inviterer til fotokonkurrence i forbindelse med ny udstilling


Museum Salling har fornøjelsen af at invitere både børn og voksne til en spændende fotokonkurrence i forbindelse med Skive Museums nye udstilling ”Øjeblikke – Dialoger over Tid”.
Udstillingen præsenterer værker af den anerkendte billedkunstner Bjarke Regn Svendsen, som udforsker temaet STEDET. Bjarke Regn Svendsen finder sine motiver i den lille stationsby Tistrup, men hans værker kunne være malet i enhver by. De almindelige ting og sager, der pryder hans lærreder, kunne lige så vel findes i din egen by eller i dit gamle fotoalbum.

Kunst- og kulturformidler på MUSEUM SALLING Majken Høgh Olsen udtaler: ”Opgaven er enkel: Tag Bjarke Regn Svendsens briller på og oplev Skive, som han ville have gjort det. Find steder og fang dit helt eget ”øjebliksbillede i Skive” med dit kamera eller mobiltelefon. Inspirer dig selv af motiver som nedløbsrør, parkerede cykler, vejskilte, cisterner, husfacader, låse på containere og biler. Alt det trivielle, som vi ofte overser i vores daglige rutine, får en ny plads på lærredet. Lad din kameralinse fange de elementer i Skive, som du normalt ville overse. Spørg dig selv – kan de tilsyneladende ligegyldige ting have en æstetisk værdi, der er stor nok til at blive gengivet som maleri?” og hun fortsætter: ” Vi inviterer både børn (fra 6 til og med 14 år) og voksne (fra 15 år) til at deltage i konkurrencen og vi glæder os rigtig meget til at se jeres øjeblikke; vinderen får sit øjebliksbillede malet af Bjarke Regn Svendsen og må beholde værket”.

Konkurrencen løbet indtil tirsdag den 1. oktober kl. 12, hvor en jury bestående af billedkunstner Bjarke Regn Svendsen, Byrådspolitiker og formand for MUSEUM SALLINGs bestyrelse Morten Enggaard, kunsthistoriker Majken Høgh Olsen samt billedskoleleder Anja Høegh gennemgår de indkomne fotos, hvorefter vindermotivet præsenteres på Skive Museum samme eftermiddag kl. 16.

Du kan følge med i Bjarke Regn Svendsens maleproces fra oktober 2024 og frem til begyndelsen af januar 2025 på en skærm i udstillingen, samt på Skive Museums Instagram- og Facebook-profiler.

Den 7. februar 2025 kl. 15.00 inviterer Skive Museum til udstillingsåbning med alle de indkomne fotos under titlen ”Øjebliksbilleder i Skive”. Alle øjebliks-fotografierne vil blive gemt i Skive Byarkiv som et vidnesbyrd om, hvordan man kunne opleve Skive By i 2024.
Efter udstillingens afslutning i marts 2025 kan vinderen få sit maleri med hjem.

Detaljer om konkurrencen, hvordan man indsender sit foto, vigtige datoer mm kan findes på Skive Museums hjemmeside.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Kunst- og kulturformidler på MUSEUM SALLING

Majken Høgh Olsen

E: maol@museumsalling.dk

T: 20343116