Museum Salling er deltager på Billedkunstens dag 2024


I kulturaftaleprojektet Kunst & Kulturlaboratorium har museet inviteret aktører fra andre kultur-samarbejdskommuner til at være med til at arbejde med overskriften – Fabelagtige fabeldyr.

Her laver vi genlyd med dette delprojekt på Billedkunstens dag d. 13. marts, hvor Skive Museum får besøg af indskolingen på Hem skole. Dette samarbejde har stået på gennem længere tid, hvor Skive Museum har været på besøg på Hem skole med både formidlere indenfor kunst, kultur og natur. Billedkunstens dag på Skive Museum bliver dermed afslutningen på deres Fabeldyrsforløb.

I løbet af dagen skal de lave collage fabeldyr, og som afslutning på dagen udstiller børnene deres værker og optræder for deres forældre med Fabeldyrssangen, som børnene selv har lavet sammen med Dea fra musikskolen. Samarbejdet er mellem museets formidlere indenfor kunst, kultur og natur, Skive Musikskole, Skive Bibliotek og lærere fra Hem skole. Rundt omkring i de andre kommuner er der også fuld gang i aktiviteterne den d. 13. marts og alle steder sker der noget kreativt.

Projektleder på Kunst og Kulturlaboratorium Anja Høegh fortæller: ”Thyborøn skole arbejder f.eks. sammen med geopark Vestjylland og Lemvig musikskole. Vardemuseerne og Varde musik og billedskole arbejder på tværs med naturvejledere og kunstundervisere. Så det bliver et mangfoldigt univers, vi får skabt. Afsættet for vores partnere har været at lave et samarbejde med nogle, som man ikke normalt arbejder sammen med og så ser vi hvad der sker. Selvom det lige nu kun er Hem Skole, der samarbejder med os og emnet er lokalt, så kan vi sige allerede nu, at vi kommer til at arbejde meget mere med Fabeldyr. Kulturugen og museets sommerskole kommer også til at bære præg af temaet”.

”Vi kan selvfølgelig altid kontaktes til en snak om et forløb med fabeldyr eller måske noget helt andet ud fra museets mangfoldige faglige univers. Projektet her viser, hvad der kommer ud af, at vi arbejder på tværs. Udover aktiviteter i ferie og lignende, så har vi jo også en billedskole, hvor der sker en hel masse hen over året og hvor der er mulighed for at arbejde kreativt. Så mulighederne er mange og sjove for både børn og voksne” fortæller Anja Høegh videre. Læs mere om vores billedskole her: https://www.skivemuseum.dk/laering-paa-museet/billedskole/

Glæd jer til at se endnu mere fabelagtigt fra projektet!

 

Faktaboks:

Projektet er støttet af Kulturaftalen

Samarbejdspartnere er udover lokalt i Fabelagtige Fabeldyr

NaturKulturVarde – Vardemuseerne

Varde musik og billedskole

Thyborøn skole

Lemvig musikskole

Geopark Vestjylland

CHPEA i Herning

Fælleshaverne

Brande Kunstskole

Britta Egebjerg kunstner

Uhre Friskole

Karen T kunstner

Ringkøbing Fjord museer