Spot på Spøttrup – Østfløjens bispesal


Tag med på en lærerig onsdags-rundvisning og 45 minutters ny viden om Spøttrup Borg. Vi udforsker, stiller spørgsmål og er nysgerrige på borgen og dens historie. Hver onsdags-rundvisning har et specielt fokus, og tager udgangspunkt i et specielt tema, så man kan deltage i de rundvisninger man interesserer sig mest for.

De tre første gange vil der være ”Spot på arkæologien” og de resultater, der kan opnås ved hjælp af denne tilgang til borgen. Derefter vil der være ”Spot på bygningsarkæologi” og ”Spot på de skriftlige kilder” og den viden vi får fra disse tilgange.

En detalje fortæller..
Denne rundvisning handler om østfløjens bispesal.
Vi nærlæser murværkets detaljer og bliver klogere på bispesalen, som også kunne kaldes audienssalen. Rummet har haft funktion som et repræsentationsrum. Vi snakker om, hvad der er foregået i rummet og hvordan det kommer til udtryk. I den forbindelse fokuserer vi på murværkets detaljer og spor. Vi sammenligner bygningen med andre tilsvarende bygninger ude i Europa og om hvilken autoritet der ligger bag bygningens udseende og hvorfor det var nødvendigt, at borgen udstrålede magt, retfærdighed og troværdighed.

Pris: Almindelig entré til Spøttrup Borg (80 kr.)

Mødested: I velkomstbygningen kl. 14.00

Oversigt over alle “Spot på Spøttrup”:
1/5: Udgravning i nordvolden
8/5: Udgravning i nordvolden
15/5: Udgravning i nordvolden
5/6: Sydfløjens hvælvinger
12/6: Østfløjens audienssal
19/6: Nordfløjens kapelsal
26/6: Rundgang på volden
3/7: Borggårdens murværk
10/7: De historiske kilder
17/7: Samtidig et andet sted