Grønne tråde – Vi optager!


Kursus for kunst-, kultur- og naturformidlere

Under MUSEUM SALLINGs Kulturaftale projekt Kunst og Kulturlaboratorium inviterer vi til nogle spændende kurser i 2024, hvor vi inspireret af museets urtehave på Spøttrup Borg og vores store generelle naturformidling ude i området ønsker at undersøge, hvad arbejdet på tværs af både institutioner og formidlere kan give til den daglige praksis. Kurset er forbeholdt kunst-, kultur- og naturformidlere, og du kan melde dig til ét eller flere kurser. Det er gratis at deltage, men der bliver opkrævet et gebyr på 300 kr. ved udeblivelse.

Kursus – Vi optager!

Kom til seminar i Lydens By og få inspiration til, hvordan du kan optage lyd af planter, vand, natur og mennesker, som du kan bruge i dit arbejde som formidler. Du bliver i løbet af dagen præsenteret for forskellige typer mikrofoner – og så skal vi selv ud at optage. Dagen bliver i høj grad præget af praktisk arbejde, hvor du selv får lov til at eksperimentere. Vi skal prøve at optage planters elektriske signaler med EMG-sensorer og omdanne disse signaler til lydsignaler. Vi skal eksperimentere med binaural optageteknik. Vi skal prøve at indfange naturens lyd med mere eller mindre retningsbestemte mikrofoner. Og vi skal optage under vand med en såkaldt hydrofon. I løbet af dagen vil du få masser af ideer til projekter, og vi slutter dagen med en fælles brainstorm over, hvordan lydoptagelser kan bruges i jeres formidling. Kurset er for alle interesserede, og du behøver ikke at have brugt mikrofoner før.

Dagen arrangeres i et samarbejde mellem Struer Museum og Sound Art Lab, og kursuslederne er lydhistoriker Thomas Ø. Frandsen og lyddesigner og trans-disciplinær kunstner Daniela Bretes Maciel Elneff.

Mandag den 22. april 9.30-14.30 på Struer Museum.

Tilmeld dig her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/ho05q9k3kk