Efterårsferie aktiviteter i Museum Salling


På alle Museum Sallings fire museer sker der spændende ting og sager i løbet af uge 42.

Spøttrup Borg:

På borgen sætter vi fokus på folketro, troldtøj og spøgelser. Vi nærmer os den mørke tid, hvor nisser, gespenster, trolde, hekse og andet godtfolk får friere spil – fra datidens Alle Helgen til nutidens Halloween.

Fra mandag til fredag i efterårsferien kan du lave din egen roelygte samt amuletter mod alskens ondskab og tage på jagt efter Borgens spøgelser og andre overnaturlige væsner. Og så slutter vi naturligvis efterårsferien af med et brag – fredag og lørdag til Borgens årlige Halloween!  Her kan du møde alle borgens sørgelige skæbner og en hel del andre top uhyggelige spøgelser der er flyttet ind bag de gamle mure i anledning af at vi nærmer os den mest uhyggelige tid på året.

Men alt skal selvfølgelig ikke være lige uhyggeligt, så du kan også komme og hygge dig med varm kakao, boller og kage i vores velkomstbygning mens du gør dig klar til gys og gru.

Aktiviteter

Hele uge 42 kl.10.00 – 16.00 – pris 40 kr. for aktiviteter

Halloween på Borgen: Fredag d.21 og Lørdag d.22. oktober fra kl.18.00 – 21.30

Pris 60 kr. både for voksne og Børn (kun over 6 år) – Husk at booke billet

 

Skive Museum

Skive Museum emmer af aktivitet i efterårsferien. Og ingen efterårsferie uden kartofler – tirsdag, onsdag og torsdag fra kl.11.00 – 15.00 kan du komme og lave kartoffeltryk med både museumsinspektør Anne Birgitte Stilling Jessen og kunsthistoriker Majken Høgh Olsen – så der er rig mulighed for at høre hvorfor kartofler og efterårsferie hænger sammen og få kunstnerisk hjælp og inspiration til kartoffeltrykket.

Du kan også besøge vores sprit nye udstilling ”Hvem er vi – Hvem var vi” og få et indblik i hvem menneskene på Skive egnen har været gennem  tiden og  hvem vi er nu! Og låse op for et væld af historier med Museumsnøglen – både i vores nye udstilling men også i kunstsalene og i Wunderkammeret – hvor de smukke, underlige og måske også lidt skræmmende genstande og kunstværker bare venter på at fortælle deres historie.

Aktiviteter

Museumsnøglen tirsdag – søndag uge 42 fra 10.00 – 16.00

Kartoffeltryk tirsdag – torsdag kl.11.00 -15.00 inklusiv 1 mulepose gratis – pris for ekstra muleposer 25 kr.

 

Glyngøre Kulturstation

Vinden rusker og der er skum på toppen af bølgerne – men efterårsferien er alligevel perfekt til en tur til stranden. På Glyngøre Kulturstation kan du låne vaders og net og gå på jagt efter Fjordens skatte, som du bagefter kan få hjælp til at omdanne til de smukkeste kunstværker i museets aktivitetsrum.

Besøg også udstillingen Fjord, fæ og folk der handler om menneskets forhold til Limfjorden gennem tiden og omvendt og prøv den store 24 meter opgave.

Aktiviteter

Mandag – fredag i uge 42 kl.10.00 -16.00 pris 40 kr. pr- deltager for aktiviteter

 

Fur Museum

Fur Museum byder indenfor til Nat på museet mandag og onsdag i uge 42 fra kl.19-22. Måske er museets fossiler blevet vakt til live eller øens spøgelser og væsner flyttet inden døre? Find din egen Indiana Jones eller Ghostbuster frem og gå på opdagelse i lommelygtens skær – hvis du tør?

Hvis mor og far er for store bangebukse, kan de få sig en kop kaffe i vores nye velkomstbygning.

Prøv også vores app når I skal ud og opleve Fur fantastiske natur og se udstillingen om hvordan Fur blev skabt.

Aktiviteter

Nat på museet d. 17. og 19. oktober fra 19.00 – 22.00