Bispens Marked 2022


Bispens Marked 2022

  1. – 30. juli. Mandag – lørdag
    Mandag, tirsdag, onsdag kl. 10 – 18
    Torsdag og fredag kl. 10 – 20
    Lørdag kl. 10 – 18

 

Bispens Marked er Vestjyllands største middelaldermarked med oplevelser for hele familien!

Bispens Marked har inviteret middelalderaktører fra både nær og fjern til en kæmpe fest, som løber over 6 dage.

Først på ugen kommer riddere fra norden, hvor de har sat hinanden stævne i et nordisk mesterskab i ridderdyst. Joakim Løvgren er en af flere danske riddere, som til hest og med lansen sænket dyster med om titlen som nordisk mester.
I middelalderen blev der afholdt ridderturneringer, hvor adelige kunne udvise mod og styrke i en række discipliner til hest. Den mest kendte form for konkurrence er dystridt.  Her skal ridderne til hest og i fuld galop forsøge at ramme modstanderens skjold med en lanse på 4 meter!
Gå ikke glip af denne oplevelse og får en snak med ridderne og se deres heste, når vi holder et nordisk mesterskab i ridderturnering.

Fredag og lørdag er Bispens Marked vært for en konkurrence i middelalderkampsport.
Krigere i fuld rustning kæmper til fods med sværd og skjold om titlen som mester af ”Spøttrup Borg Open”. Krigerne har trænet som gale for at være med i denne turnering. Middelkampsport er en “herresport”, hvor det handler om både rå styrke og god teknik. Den bedste kriger har både noget af næsehornets tyngde og styrke kombineret med balletdanserens yndefulde trin.
Kom selv og bedøm om nogen af kæmperne kan indfri disse karakteristika!

Bispens Marked er dog mere end dette og er kendt for at være et hyggeligt middelaldermarked med gode håndværkere, gøgleri og boder som falbyder alskens sager med relation til middelalderen. Vær med når der indbydes til dukketeater eller når gøgleren kalder folk sammen med til sit show, som sætter gang i lattermusklerne. Og skulle mor eller far pludseligt få lyst til en ny tatovering lavet på gamle teknikker, så kan det også lade sig gøre.

Middelalderen var farveri og det er Bispens Marked også, så drag til Spøttrup Borg sammen med familien og få jer en ferieoplevelse, der er værd at snakke om!

 

Billetter:            Dagsbillet                                 Partoutbillet med adgang alle dage

u/5 år:               Gratis                                           Gratis

5 – 17 år:          75 kroner                                     125 kroner

18 – 90 år:        125 kroner                                  175 kroner

90+                    Gratis                                           Gratis

BILLETKØB: BILLET