Artist Talk med Peter Callesen


Artist Talk med Peter Callesen

Mød kunstneren Peter Callesen på Skive Museum torsdag den 25. april kl. 19.00

Skive Museum viser for tiden udstillingen På dybt vand med en række imponerende og spekulative kunstværker skabt af papir. Peter Callesen mestrer den kunst at klippe, skære, folde og bøje papiret så der opstår fantastiske figurer, fortællinger og stemninger. Og han gør det på en måde, som næsten får japansk origami til at blegne.

Torsdag den 25. april kan man møde kunstneren. Peter Callesen besøger museet for at vise om i udstillingen og fortælle om sine tanker bag nogle af værkerne og om, hvorfor han har valgt papiret som sit materiale. Han vil desuden introducere til udvalgte, tidligere værker og fortælle om nogle af sine kunsthistoriske og samfundsaktuelle inspirationskilder.

Fra minutiøs til monumental

Peter Callesen (f. 1967) er uddannet på Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Arkitektskole samt Goldsmiths College i London. Efter at han er flyttet til øen Mors er naturen kommet til at spille en større rolle i hans kunst.

På udstillingen kan man opleve tre skulpturelle installationer, ”Bølge”, ”Ark” og ”Alle i samme båd?”. De tre store installationer står i skarp kontrast til de mange små minutiøse værker i glasmontrer: en smeltende snemand, et slot omgivet af vand, en døende svane, dyrespor i sneen og meget mere. Callesen bruger papiret, helt ned til A4-arket, på sin helt egen usædvanlige og overbevisende måde.

Udstillingen sætter fokus på betydningen af at leve der, hvor land og vand mødes. Danmark ligger kun ganske lidt over havniveau og er et af de lande, der risikerer at blive påvirket af stigende havvand på grund af klimaforandringer. I udstillingen er bølgen og båden to kernemotiver, som går igen i flere værker og som er med til at understrege vandets dobbelte betydning som livgivende og livsudslettende.

Båden kan opfattes som en slags redningsplanke – men er der plads til os alle i båden, når det virkelig gælder?

Et møde med Peter Callesens kunst åbner op for fordybelse og refleksion. Callesens figurer og fortællinger fremstår stramt og stærkt i det hvide papir.

Alle er velkomne til at møde kunstneren til artist talk.
Det er gratis at deltage efter betalt entre til museet (70 kr.).