Fur Fossiler 55.000.000 år

Et museum mange tilbud


Fur Fossiler 55.000.000 år er et naturhistorisk museum, der rummer en enestående samling af 55 millioner år gamle fossiler fra moleret på Fur af international klasse.

Museet fortæller også om regionens landskaber og undergrund - en historie, der spænder fra det tropiske molerhav til istidernes arktiske kulde, hvor store ismasser formede Danmark. Museet fungerer som guide, til at opleve disse fantastiske landskaber og tilbyder en række aktiviteter med naturvandringer, foredrag og naturværksted.

Livet på Fur gennem de sidste 200 år opleves i udstillingerne på Gammelhavn og Museumsgården ”Det Lille Land”. Ved museumsgården står Tarris Mølle, Danmarks sidste kludesejler af sin slags. Gammelhavn viser fiskeriets omtumlede historie i Limfjorden omkring Fur.

Korsang på Fur den 2. juli

Sønderjysk Folkekor fra Aabenraa fejrer 20 års jubilæum i år. I anledning af jubilæet arrangerer koret en sang- tourné til området omkring Limfjorden for at give adskillige koncerter i denne skønne del af Danmark. Torsdag den 2. juli er de på Fur, hvor de kan opleves på museet fra kl. 14.00 til 14.30.

Sønderjysk Folkekor, som har ca. 54 medlemmer, er et blandet kor som synger et alsidigt repertoire med bl.a. danske og udenlandske sange, fra muntre viser til folkemelodier, Bellman, romantiske sange, samt sange fra barokken og renæssancen. I 150-året for Carl Nielsens fødsel synger koret naturligvis også flere af hans sange.

Sønderjysk Folkekor har ved tidligere lejligheder givet koncerter i Tjekkiet, Paris og Bornholm, samt adskillige steder i Sønderjylland.

Koret dirigeres af korleder Christine Ostenfeld og ledsages af Bente Paarup på klaver. 

Aktiviteter i sommerferien 2015

Alle hverdage fra den 13. juli til den 31. juli (uge 29-31) kører museet med et fast program med fossiljagter og vulkanudbrud. Der er desuden mulighed for at komme forbi museet og få bedømt egne fund af en af museets geologer. På udvalgte dage er desuden mulighed for at besøge de arbejdende værksteder på plænen ved museet.

Alle hverdage fra 13. juli til 31. juli er der mulighed for at deltage i følgende aktiviteter

Kl. 11: Rundvisning i museets geologiske udstilling

Kl. 12: Vulkanudbrud i museets stenpark

Kl. 13: Fossiljagt (ikke på museet)

Tirsdag – onsdag – torsdag i uge 29-31 Arbejdende værksteder på plæne ved museet

Sidst opdateret: 7. januar 2015 kl. 09:44

Udskriv sidenPrint

Ekstra lange åbningstider

I år holder Fur Fossiler 55.000.000 år åbent fra kl. 10:00 - 17:00 på helligdage og i weekenderne i forbindelse med helligdage og i efterårsferien.


De udvidede åbningstider gælder for følgende datoer
  • Påsken: Lørdag d. 28. marts - mandag d. 6. april
  • Stor Bededagsferien: fredag d. 1. maj - søndag d. 3. maj.
  • Kristi Himmelfarts-ferien: torsdag d. 14. maj - søndag d. 17. maj.
  • Pinsen: lørdag d. 23. maj - mandag d. 25. maj.
  • Grundlovsdag: fredag d. 5. juni.
  • Efterårsferien (uge 42): Lørdag d. 10. oktober - søndag d.18. oktober

Fossiler fundet i 2013

Hen over sommeren havde mere end 1500 personer til at hjælpe os med vores fossiljagt i moleret. Det kom der mange interasante fund ud af. Vi er glade for at så mange deltog i jagten og kan her vise nogle af de ting der blev fundet.